Disable Copy And Past

26 Haziran 2008 Perşembe

Peynirli Börek

Malzemeler :
3 adet yufka
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
İçine ;
beyaz peynir, maydanoz
Üzerine ;
yumurta sarısı, çörek otu, susam
Yapılışı :
Yufkalar üst üste konularak 8 eşit üçgen olacak şekilde kesilir. Her bir üçgene fırça ile süt-sıvı yağ karışımı sürülür. Geniş kenarına peynirli iç malzeme yerleştirilir,sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar bitince böreklerin üzerine önce, kalan süt-sıvı yağ karışımı , sonra yumurta sarısı sürülür. Çörek otu ve susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.




1 yorum:

lezzet düşkünü dedi ki...

börekler nefis, ellerinize sağlık.