Bu tarifimizi de Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25 ev sahibesi http://buramburam.blogspot.com Hülya'ya sevgilerle gönderiyorum.
Cevizli Karamelli Tart
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
125 gr. tereyağı
½ su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
Karamel sos ;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı ceviz
Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak, yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dakika bekletilir. Merdane ile 0,5 cm. açılıp tart kalıplarına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tartöletler pembeleşinceye kadar pişirilir.
Toz şeker kısık ateş üzerinde, küçük bir tencerede tahta kaşıkla karıştırılır. Şeker önce sulanıp, sonra karamel rengini alınca krema hızlıca şekerin içine dökülüp, hızlıca karıştırılır. (Kısık ateş) Cevizler içine atılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Tencere bir kenara alınıp 10 dakika bekletilir. Tartöletlerin içine kaşıkla karamelli sos doldurulup, üzerine birer adet ceviz yerleştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 yumurta sarısı
125 gr. tereyağı
½ su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
Karamel sos ;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı krema
1 su bardağı ceviz
Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak, yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dakika bekletilir. Merdane ile 0,5 cm. açılıp tart kalıplarına yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında tartöletler pembeleşinceye kadar pişirilir.
Toz şeker kısık ateş üzerinde, küçük bir tencerede tahta kaşıkla karıştırılır. Şeker önce sulanıp, sonra karamel rengini alınca krema hızlıca şekerin içine dökülüp, hızlıca karıştırılır. (Kısık ateş) Cevizler içine atılır, birkaç dakika daha kaynatılır. Tencere bir kenara alınıp 10 dakika bekletilir. Tartöletlerin içine kaşıkla karamelli sos doldurulup, üzerine birer adet ceviz yerleştirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder