Disable Copy And Past

5 Haziran 2008 Perşembe

Gondol Köfte


Malzemeler :

500gr. kıyma

3 Dilim bayat ekmek içi

1 adet orta boy soğan

tuz, karabiber, köfte baharatı

bir tutam maydanoz

10 Tane mantar

1 adet orta boy soğan

2 çorba kaşığı sıvı yağ

2 adet Domates

4 adet sivri biber

yeteri kadar su

salça

kaşar peyniri

Yapılışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, köfte baharatı eklenerek yoğrulur. İyice özleşen kıymadan parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır. Ortası çukurlaştırılıp, gondol şekli verilir. Hazırlanan köfteler fırında yarı ayrıya pişirilir.

İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir, dilimlenmiş mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bırakıp çekinde ince doğranmış biberler ve küp küp kesilmiş domatesler eklenir. Tuzu ayarlanıp, biraz su ilavesiyle pişirilir.
Yarım pişmiş köfteler fırından alınarak çukur kısımlarına mantarlı harçtan doldurulur. Üzerlerine kaşar dilimi yerleştirilir. (Köftelerin arasına domates, biber koyabilirsiniz.) Salçalı su hazırlanarak tepsiye dökülür, kaşar eriyip pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: