Malzemeler :
500gr. kıyma
3 Dilim bayat ekmek içi
1 adet orta boy soğan
tuz, karabiber, köfte baharatı
bir tutam maydanoz
10 Tane mantar
1 adet orta boy soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet Domates
4 adet sivri biber
yeteri kadar su
salça
kaşar peyniri
Yapılışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, köfte baharatı eklenerek yoğrulur. İyice özleşen kıymadan parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır. Ortası çukurlaştırılıp, gondol şekli verilir. Hazırlanan köfteler fırında yarı ayrıya pişirilir.
Yapılışı:
Kıymaya rendelenmiş soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, köfte baharatı eklenerek yoğrulur. İyice özleşen kıymadan parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır. Ortası çukurlaştırılıp, gondol şekli verilir. Hazırlanan köfteler fırında yarı ayrıya pişirilir.
İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir, dilimlenmiş mantarlar ilave edilir. Mantarlar suyunu bırakıp çekinde ince doğranmış biberler ve küp küp kesilmiş domatesler eklenir. Tuzu ayarlanıp, biraz su ilavesiyle pişirilir.
Yarım pişmiş köfteler fırından alınarak çukur kısımlarına mantarlı harçtan doldurulur. Üzerlerine kaşar dilimi yerleştirilir. (Köftelerin arasına domates, biber koyabilirsiniz.) Salçalı su hazırlanarak tepsiye dökülür, kaşar eriyip pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Yarım pişmiş köfteler fırından alınarak çukur kısımlarına mantarlı harçtan doldurulur. Üzerlerine kaşar dilimi yerleştirilir. (Köftelerin arasına domates, biber koyabilirsiniz.) Salçalı su hazırlanarak tepsiye dökülür, kaşar eriyip pembeleşinceye kadar fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder