Disable Copy And Past

4 Haziran 2008 Çarşamba

Kuş Yuvası Böreği




Kuş Yuvası Böreği (4 kişilik)

Malzemeler :

2 adet yufka
½ su bardağı süt
2 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
½ kahve fincanı sıvı yağ
3-4 adet sosis
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 yumurta sarısı
tuz

Yapılışı :
1 adet yumurta, süt, sıvı yağ ve yoğurt çırpılarak, sos hazırlanır. İç malzeme için domates ve biber küçük küçük doğranır, sosisler halka halka dilimlenir. 1 adet yumurta kırılarak malzemeler karıştırılır, bir çimdik tuz atılır. Yufkalar 4 eşit üçgene bölünür. Üzerine hazırlanan sostan fırça ile sürülür. Geniş, kenarından rulo yapmaya başlanır. Üçgen yufkanın yarısına gelindiğinde, sivri uç içe doğru katlanır. Rulo kendi etrafında döndürülerek ortası boş çanak şekli verilir. Karıştırılan iç malzeme bu boşluklara yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi serpilir. Böreğin kenarlarına yumurta sarısı sürülerek, 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: