Disable Copy And Past

9 Haziran 2008 Pazartesi

Cevizli Ekmek


İlk ekmek denemem. Tarifini hobisepeti Pınar'dan aldım. Biz çok beğendik. Kokusu, tadı harika. Denemenizi tavsiye ederim.
Cevizli Ekmek
1 su bardağı beyaz un
2 su bardağı tam buğday unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı maya
2 çay kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
1 avuç dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı toz şeker

Yapılışı :
1 Çay bardağı ılık suyun içine 1 yemek kaşığı maya ve 1 çay kaşığı toz şeker eklenip, kabarması beklenir. Hamur kabına 1 su bardağı beyaz un, 1 su bardağı tam buğday unu, 2 çay kaşığı tuz alınır. İki yemek kaşığı sıvıyağ, maya ve ceviz eklenir. 2 Su bardağı ılık su yavaş yavaş dökülerek yoğrulur. Tüm malzeme iyice karıştıktan sonra kalan 1 su bardağı tam buğday unu azar azar eklenerek yumuşak bir hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. (Bu aşamada ben biraz daha un ekledim.) Hamurun üzeri kapatılarak 1 saat oda sıcaklığında mayalandırılır. Mayalanan hamur tezgahta yuvarlanarak, altı iyice unlanmış pişirme kabına yerleştirilir ve 1 saat daha mayalandırılır. Tepside mayalandıktan sonra hamurun üzerine biraz un serpilir, bıçakla kesikler yapılır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dk. kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: