Disable Copy And Past

23 Haziran 2008 Pazartesi

Zencefilli Top Kek


Bu tabaktakileri İrem süsledi. Boynuz kulağı geçecek galiba :)

Bunlar da süslenmemiş halleri.


Bu top kekleri Zerrin'in (http://hayatintatlari.blogspot.com/) düzenlediği cupcake festivaline ortak yazarı olduğum http://www.kutuphanecininmutfagi.blogspot.com/ adına katılmak için hazırladım. Süslemelere İrem yardım etti. Zerrin'e şimdiden kolaylıklar diliyorum.

Zencefilli Top Kek
Malzemeler :
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı kırık fındık
3 su bardağı un
Süslemek için;
şeker hamuru, gıda boyası
Yapılışı :
Kabartma tozu, vanilya, un, zencefil ve tarçın birlikte elenir. Yumurta ve şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Süt ve yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Elenen kuru malzemeler de eklenerek karıştırılır. Fındık ilave edildikten sonra kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir. Kekler soğuyunca isteğe göre süslenir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: