Minik Tuzlu Kurabiye
Malzemeler :
½ su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı sirke
3 çorba kaşığı ılık su
2,5 su bardağı un
50 gr. Margarin
2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
Bir fiske tuz
Üzerine :
Yumurta sarısı
Çörek otu veya susam
Yapılışı :
Hamur malzemeleri yoğrulup, yarım saat dinlendirilir. Dinlene hamur oklava ile açılıp, kare olarak kesilir. Üzerine zeytin ezmesi ve yumurta sarısı sürülür. Kenar kısımlarına çörek otu veya susam serpilerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerinize sağlık Birsel hanımcığım kurabiyeleriniz nefis görünüyor ellerinize sağlık.Hem de sıvı yağ kullanmışsınız daha sağlıklı.Tarifinizi defterime not alayım bir gün denemek isterim kısmet olursa.Hayırlı akşamlar ve güzel bir hafta sonu tatili dileğiyle...
Yorum Gönder