Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı Et
400 gr. Mantar
2 adet Domates
1 adet Soğan
2 adet kırmızı biber
Sıvı yağ
tuz-karabiber
salça
Yapılışı:
Soğanlar ince ince doğranıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış kırmızı biberler eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra kuşbaşı etler tencereye alınır. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine küp doğranmış domates ve istenilen miktarda salça eklenir. Mantarlar yıkanıp büyüklüklerine göre ortadan ikiye ya da dörde bölünür. Tencereye alınıp, biraz daha kavrulur. Suyu ve tuzu ayarlanıp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder