Disable Copy And Past

5 Haziran 2008 Perşembe

Mantarlı Et Sote


Malzemeler:

500 gr. kuşbaşı Et

400 gr. Mantar

2 adet Domates

1 adet Soğan

2 adet kırmızı biber

Sıvı yağ

tuz-karabiber

salça


Yapılışı:
Soğanlar ince ince doğranıp, pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış kırmızı biberler eklenir. Biraz karıştırdıktan sonra kuşbaşı etler tencereye alınır. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kavrulan etin üzerine küp doğranmış domates ve istenilen miktarda salça eklenir. Mantarlar yıkanıp büyüklüklerine göre ortadan ikiye ya da dörde bölünür. Tencereye alınıp, biraz daha kavrulur. Suyu ve tuzu ayarlanıp etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: