Disable Copy And Past

30 Haziran 2008 Pazartesi

Bindallı Patlıcan


Bindallı Patlıcan
Malzemeler :
1 yemek kaşığı margarin
200 gr. Kuşbaşı et
10 adet arpacık soğan veya 1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1,5 su bardağı mantar
2 yemek kaşığı bezelye
4 diş sarımsak
2 adet domates
1 adet kabak
4 adet patlıcan
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır

Yapılışı :
Tencereye margarin alınıp eritilir. Etler yağda kavrulur. Soğan, havuç ve mantar küçük doğranır ve tencereye eklenir. Kıyılmış sarımsak ve bezelye eklenip, karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Küçük doğranmış domatesler tencereye ilave edilir. Kabaklar da küçük doğranıp tencereye alınır. Tuz ve karabiber eklenip, pişmeye bırakılır. Patlıcanların kabukları alacalı soyularak, tuzlu suda bekletilir. Yıkanıp suyu sıkılarak, sıvı yağda kızartılır. Ortalarına hazırlanan etli harçtan doldurulur. Etlerin kalan sosu patlıcanların üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 5-10 dakika pişirilir. Fırından alındıktan sonra, üzeri mısırla süslenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: