Nohutlu, Tavuklu Pilav
Malzemeler :
Malzemeler :
1 adet kemikli tavuk göğsü
1,5 su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (yağ miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.)
2,5 su bardağı sıcak su (yarısını tavuk suyundan kullanabilirsiniz.)
Tuz
Yapılışı :
Tavuk haşlanıp, etleri parçalara ayrılır. Pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Tencereye sıvı yağ + tereyağı alınır. Şehriyeler kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra didiklenmiş tavuklar pilavın üstüne yerleştirilir, kapakla tencere arasına kağıt havlu konularak demlendirilir.
Not : Demlenme aşamasında tencerenizi sıcaklığının gitmemesi için bir örtü ile sarabilirsiniz.
Afiyet olsun.
1,5 su bardağı pirinç
1-2 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (yağ miktarı damak tadına göre ayarlanabilir.)
2,5 su bardağı sıcak su (yarısını tavuk suyundan kullanabilirsiniz.)
Tuz
Yapılışı :
Tavuk haşlanıp, etleri parçalara ayrılır. Pirinç tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir. Tencereye sıvı yağ + tereyağı alınır. Şehriyeler kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler eklenip, kavurmaya devam edilir. Suyu ilave edilip, tuzu ayarlanır. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutlar karıştırılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra didiklenmiş tavuklar pilavın üstüne yerleştirilir, kapakla tencere arasına kağıt havlu konularak demlendirilir.
Not : Demlenme aşamasında tencerenizi sıcaklığının gitmemesi için bir örtü ile sarabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder