Disable Copy And Past

18 Haziran 2008 Çarşamba

Fındık Krokanlı Pasta (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)


Bu pastamızı da Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25 ev sahibesi http://buramburam.blogspot.com/ Hülya'ya gönderiyorum.
Fındık Kokanlı Pasta

Malzemeler :

1 adet hazır pandispanya
1 paket çilekli rulo kek (Peki)
1 paket dr. Oetker vanilyalı créme olé
2,5 su bardağı süt (créme olé hazırlamak için)
1 poşet krem şanti (1 su bardağı süt)

Arasına : muz yada çilek

Krokan için :
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık

Üzerine ; fındıklı çikolata

Yapılışı :

Bir tavaya toz şeker ve tereyağı alınır. Şeker eriyip karamel rengini alınca fındıklar eklenip, iyice karıştırılır. Hazırlanan malzemeler yağlı kağıt üzerine ince olarak dökülür, soğuyunca krokan parçalanır.

Büyük bir kasede créme olé 2,5 su bardağı süt ile 3 dk. çırpılır. Başka bir kasede krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanır. Créme olé ve kremşanti birlikte karıştırılır. Rulo kek dilimlenip, kelepçeli kalıbın kenarlarına dik olarak yerleştirilir. Kalıbın ortasına pandispanyanın yarısı oturtulup, sütle ıslatılır. Üzerine krema yayılır, muz dilimleri yerleştirilir. Pandispanyanın diğer yarısı da sütle ıslatılarak pastanın üzeri kapatılır. Kalan krema ile pastanın üstü kaplanır, krokan ve çikolata ile süslenir. Buzdolabında dinlendirilir.

Afiyet olsun.


3 yorum:

Adsız dedi ki...

pastanız harika görünüyor çok iştah açıcı..ellerinize sağlık.. yapımı da çok basitmiş üstelik. hemen deneyeceğim ben de..

Birsel ve İrem dedi ki...

Teşekkürler Füsun. Gerçekten kolay ve tadı da çok güzel. Seveceğini tahmin ediyorum. Sana şimdiden kolay gelsin. Sevgiler

capankizimutfakta dedi ki...

MERHABA, PASTANIZ COK SIK OLMUS ELLERINIZE SAGLIK. COKTA ZENGIN GORUNUYOR VALLAHI :) SEVGILERIMLE...