Fındık Kokanlı Pasta
Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya
1 paket çilekli rulo kek (Peki)
1 paket dr. Oetker vanilyalı créme olé
2,5 su bardağı süt (créme olé hazırlamak için)
1 poşet krem şanti (1 su bardağı süt)
Arasına : muz yada çilek
Krokan için :
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
Üzerine ; fındıklı çikolata
Yapılışı :
Bir tavaya toz şeker ve tereyağı alınır. Şeker eriyip karamel rengini alınca fındıklar eklenip, iyice karıştırılır. Hazırlanan malzemeler yağlı kağıt üzerine ince olarak dökülür, soğuyunca krokan parçalanır.
Büyük bir kasede créme olé 2,5 su bardağı süt ile 3 dk. çırpılır. Başka bir kasede krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanır. Créme olé ve kremşanti birlikte karıştırılır. Rulo kek dilimlenip, kelepçeli kalıbın kenarlarına dik olarak yerleştirilir. Kalıbın ortasına pandispanyanın yarısı oturtulup, sütle ıslatılır. Üzerine krema yayılır, muz dilimleri yerleştirilir. Pandispanyanın diğer yarısı da sütle ıslatılarak pastanın üzeri kapatılır. Kalan krema ile pastanın üstü kaplanır, krokan ve çikolata ile süslenir. Buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya
1 paket çilekli rulo kek (Peki)
1 paket dr. Oetker vanilyalı créme olé
2,5 su bardağı süt (créme olé hazırlamak için)
1 poşet krem şanti (1 su bardağı süt)
Arasına : muz yada çilek
Krokan için :
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
Üzerine ; fındıklı çikolata
Yapılışı :
Bir tavaya toz şeker ve tereyağı alınır. Şeker eriyip karamel rengini alınca fındıklar eklenip, iyice karıştırılır. Hazırlanan malzemeler yağlı kağıt üzerine ince olarak dökülür, soğuyunca krokan parçalanır.
Büyük bir kasede créme olé 2,5 su bardağı süt ile 3 dk. çırpılır. Başka bir kasede krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılarak hazırlanır. Créme olé ve kremşanti birlikte karıştırılır. Rulo kek dilimlenip, kelepçeli kalıbın kenarlarına dik olarak yerleştirilir. Kalıbın ortasına pandispanyanın yarısı oturtulup, sütle ıslatılır. Üzerine krema yayılır, muz dilimleri yerleştirilir. Pandispanyanın diğer yarısı da sütle ıslatılarak pastanın üzeri kapatılır. Kalan krema ile pastanın üstü kaplanır, krokan ve çikolata ile süslenir. Buzdolabında dinlendirilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
pastanız harika görünüyor çok iştah açıcı..ellerinize sağlık.. yapımı da çok basitmiş üstelik. hemen deneyeceğim ben de..
Teşekkürler Füsun. Gerçekten kolay ve tadı da çok güzel. Seveceğini tahmin ediyorum. Sana şimdiden kolay gelsin. Sevgiler
MERHABA, PASTANIZ COK SIK OLMUS ELLERINIZE SAGLIK. COKTA ZENGIN GORUNUYOR VALLAHI :) SEVGILERIMLE...
Yorum Gönder