Disable Copy And Past

30 Haziran 2008 Pazartesi

Tarçınlı Kurabiye (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 26)




Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler :
1 paket oda sıcaklığında margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 adet yumurta
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
½ paket kabartma tozu

Üzerine;
Toz şeker, tarçın

Yapılışı :
Bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur. Oklava ile açılarak, kalıplarla şekil verilir ya da hamurdan kalın çubuklar yapılıp verev şekilde (baklava dilimi) kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri fazla kızarmadan pişirilir. 2-3 yemek kaşığı toz şeker ile 1 çay kaşığı tarçın karıştırılır. (Duruma göre miktarı artırılabilir.) Fırından çıkan kurabiyeler sıcak halde iken bu karışıma bulanır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzel görünüyorlar :)