Orman Pilavı
Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı havuç
1 su bardağı mantar
1/2 demet maydanoz, dereotu
Birkaç dal taze nane
Tuz
Yapılışı :
Pirinç tuzlu sıcak suda 1 saat bekletilir. Daha sonra yıkanıp suyu süzülür. Bir tencereye 2 su bardağı et suyu ve margarin alınır. Tuz, şeker ve limon suyu eklenir. Kaynayınca pirinç ilave edilip, karıştırılır. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Bezelye, mantar ve küçük doğranmış havuç haşlanır. Dereotu, maydanoz ve nane ince kırılır. Bütün malzeme pilavla karıştırılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı havuç
1 su bardağı mantar
1/2 demet maydanoz, dereotu
Birkaç dal taze nane
Tuz
Yapılışı :
Pirinç tuzlu sıcak suda 1 saat bekletilir. Daha sonra yıkanıp suyu süzülür. Bir tencereye 2 su bardağı et suyu ve margarin alınır. Tuz, şeker ve limon suyu eklenir. Kaynayınca pirinç ilave edilip, karıştırılır. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Bezelye, mantar ve küçük doğranmış havuç haşlanır. Dereotu, maydanoz ve nane ince kırılır. Bütün malzeme pilavla karıştırılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder