Malzemeler :
2,5 su bardağı un
125 gr. Margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı :
Tüm malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur buzdolabında 30 dk. Dinlendirilir. Dinlenen hamur oklava ile açılır, küçük karelere kesilir. Kare hamurların üzerine peynir yerleştirilir, bohça şeklinde kapatılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 180 derecede yaklaşık 20 dk. pişirilir.
Not : İsterseniz patatesli veya kıymalı yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder