Zeytinyağlı Barbunya
Malzemeler :
1 kg. ayıklanmış taze ya da dondurulmuş barbunya
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı (yaklaşık) zeytin yağı
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Yapılışı :
Kuru soğan yemeklik doğranarak zeytin yağında pembeleştirilir. Küp doğranmış havuçlar ilave edilip biraz çevirdikten sonra salça ve su eklenir. Başka bir tencerede barbunyalar 5-10 dakika haşlanıp suyu süzülür ve tencereye dökülür. Doğranmış sarımsaklar, tuz ve şeker eklenerek pişmeye bırakılır. Pişmesine yakın küp doğranmış patatesler tencereye alınır ve barbunyalar yumuşayıncaya pişirilir. Soğuk olarak, limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder