Malzemeler :
1 kg. dolmalık kabak
1 demet dereotu
1 çay bardağı ceviz
yoğurt
2 kaşık mayonez
1-2 diş sarımsak
sıvı yağ
tuz
Yapılışı :
Kabaklar yıkanıp, soyulduktan sonra rendelenip suyu sıkılır. Dereotu ayıklanır, sapları doğranır. Tencereye sıvı yağ alınıp, dereotu sapları biraz yağda çevrilir. Kabak rendesi eklenir. Tuzu ayarlanıp, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyan kabaklar bir salata tabağına yayılır. Üzerine dövülmüş ceviz serpilir. Mayonezli sarımsaklı yoğurtla salatanın üzeri kapatılır. Son olarak ince doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder