Disable Copy And Past

18 Haziran 2008 Çarşamba

Pratik Poğaça

İlk öğrendiğim poğaça tarifi. Evliliğimin ilk yıllarında hamur işi yapmayı hiç bilmiyordum."Poğaçalarım taş gibi oluyor" dediğimde başkanımız Sevinç hanımın "1 ölçü un, 1 ölçü yoğurt, 4 ölçü un, kabartma tozu" tarifiyle acil durumlarda hemen yaptığım, lezzetli, kolay poğaçaları yapmayı öğrenmiş oldum. Teşekkürler Sevinç Hanım.

Pratik Poğaça

Malzemeler :

1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un
50 gr. Margarin
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz

Arasına : beyaz peynir, maydanoz

Üzerine : yumurta sarısı, çörek otu

Yapılışı :

Hamur malzemeleri karıştırılarak özleşene kadar yoğrulur. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde açılır. Maydanoz-peynir yerleştirilerek kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: