Disable Copy And Past

11 Haziran 2008 Çarşamba

Mengen Pilavı

Mengen Pilavı

Malzemeler :
250 gr. pirinç
100 gr. mantar
100 gr. ceviz içi
100 gr. İzmir üzümü
150 gr. kuzu eti
Maydanoz, dereotu
4 yemek kaşığı margarin
3 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı :

Küçük doğranmış etler tencerede suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. (Ben dana eti kullandığım için etleri önce biraz haşlayıp, kavurdum.) Mantar ile beraber ceviz, üzüm eklenip, kavrulur. Bir kenarda bekletilir. Sıcak tuzlu suda bekletilen pirinçler yıkanıp, süzülür. Pirinçler yağda kavrulup, yeteri kadar su ve tuz ilavesiyle kısık ateşte pişirilir, 10 dk. dinlendirilir. Mantarlı harç üzerine dökülerek, karıştırılır. Üzerine maydanoz, dereotu doğranarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: