Bu salatayı sevdamavisi'nde gördüm ve yaptım.
Malzemeler :
Endivyen
Haşlanmış mısır
Mantar
Taze nane
Maydanoz
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Endivyen
Haşlanmış mısır
Mantar
Taze nane
Maydanoz
Tuz
Limon
Zeytinyağı
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp limonlu suda haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp, soğuk sudan geçirilir ve ince ince dilimlenir. Endivyenler yıkanıp doğranır. Haşlanmış mısırlar, mantar, ince doğranmış taze nane ve maydonoz, endivyen bir karıştıma kabına alınıp üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu gezdirilip iyice karıştırılır.
Mantarlar yıkanıp limonlu suda haşlanır. Yumuşayınca ocaktan alınıp, soğuk sudan geçirilir ve ince ince dilimlenir. Endivyenler yıkanıp doğranır. Haşlanmış mısırlar, mantar, ince doğranmış taze nane ve maydonoz, endivyen bir karıştıma kabına alınıp üzerine zeytinyağı, tuz, limon suyu gezdirilip iyice karıştırılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Merhaba.Salata çok lezzetli görünüyor.Fakat ben endivyeni daha önce durmamuştım.Yöresel birşey mi merak ettim.Bir de her yerde bulunabiliyor mu.
Sevgiler.
Endivyen Akdeniz yeşilliklerinden (lollorosso, maskolin, endivyen, palamut yaprağı, vb.) birisi. Bildiğim kadarıyla Türkiye’de son yıllarda yetiştirilmeye başlandı. Büyük marketlerde paket içinde Akdeniz yeşilliği olarak satılıyor. Şanslıysanız semt pazarlarında bulabilirsiniz. Ben Eminönü’nde Mısır Çarşısı’nın yanındaki manavlarda buldum. Sevgiler.
Endivyen hakkındaki bilgilendirmeden dolayı teşekkür ederim.Rastlarsam mutlaka alıp deneyeceğim.Bu arada tarifler konusundaki hızınıza yetişemiyorum.Takdir ediyorum.
Sevgiler.
Yorum Gönder