Disable Copy And Past

24 Haziran 2008 Salı

Şeftali Kurabiye





Şeftali Kurabiye
Malzemeler :
250 gr. Un (2 su bardağı )
125 gr. Margarin (oda sıcaklığında)
100 gr pudra şekeri (yaklaşık 1 su bardağından bir parmak eksik)
½ paket vanilya
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
Arasına sürmek için : marmelat
Üzerine : toz şeker Sarı, yeşil, kırmızı gıda boyası


Yapılışı :


Hamur malzemeleri karıştırılır. Margarin bıçakla küçük küçük bölünerek malzemeyle özdeşleştirilir. Hamurdan yassılaştırmadan küçük küçük toplar yapılıp tepsiye aralıklı olarak dizilir. (Hamur kendisi yayılıp kurabiye şekli alıyor.) Üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Pişen kurabiyelerin altı bir bıçak yardımıyla biraz oyulur. Marmelat sürülerek diğer bir kurabiye ile birleştirilir. Bu işlem bitince; toz gıda boyaları ayrı ayrı kaselerde suyla karıştırılarak hazırlanır. (gıda boyaları çok kuvvetli olduğu için çok az damlatmak gerekiyor.) Birleştirilen kurabiyeler sırasıyla, sarıya, yeşile, kırmızıya batırılarak şeftali şeklinde boyanır. Kağıt havlu üzerine bırakılır. Sonra toz şekere bulanarak yaprakla süslenir.




Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yenge çoook güzel olmuş sanki kayısı war resimde ellerine sağlık