Harika bir kurabiye. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Tarifi Sofra dergisinden aldım.
Buse Kurabiyesi
Malzemeler :
200 gr. Badem
1 su bardağı toz şeker
250 gr. Tereyağı
2 su bardağı un
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
Yapılışı :
Bademler sıcak suda 5 dakika bekletilip, kabukları soyulur, fırında pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuyan bademler toz şekerle birlikte robotta çekilir. Un ve tereyağı eklenip iyice yoğrulur. Hamur streç filme sarılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepside önceden ısıtılmış (175 derece) fırında 15 dakika pişirilir.
Bitter çikolata benmari usulü eritilir. (Bir tencerede su kaynatılır. Üstüne suya deymeyecek şekilde başka bir tencere veya tava oturtulur. Çikolatalar parçalar halinde üstteki tencereye konulup eritilir.)
Soğuyan kurabiyeler aralarına erimiş bitter çikolata sürülerek birleştirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
200 gr. Badem
1 su bardağı toz şeker
250 gr. Tereyağı
2 su bardağı un
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
Yapılışı :
Bademler sıcak suda 5 dakika bekletilip, kabukları soyulur, fırında pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğuyan bademler toz şekerle birlikte robotta çekilir. Un ve tereyağı eklenip iyice yoğrulur. Hamur streç filme sarılıp buzdolabında 20 dakika dinlendirilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş tepside önceden ısıtılmış (175 derece) fırında 15 dakika pişirilir.
Bitter çikolata benmari usulü eritilir. (Bir tencerede su kaynatılır. Üstüne suya deymeyecek şekilde başka bir tencere veya tava oturtulur. Çikolatalar parçalar halinde üstteki tencereye konulup eritilir.)
Soğuyan kurabiyeler aralarına erimiş bitter çikolata sürülerek birleştirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Çok değişik ve güzel bir kurabiye,bu tarifi hemen tarif defterime ekliyorum ve en kısa zamanda denemek için can atıyorum.Ellerinize sağlık.
Sevgilerimle.
Yorum Gönder