Yahnili Pilav
Malzemeler :
2 adet kemer patlıcan
1 orta boy tavuk göğsü
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
Tuz-karabiber
2 su bardağı pirinç
¼ limonun suyu
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir, acısı çıkartılır. Suları sıkılıp kızartılır, fazla yağı kağıt havlu ile alınır. Pirinç, tuzlu ve limonlu ılık suda bekletilir. Yarım saat sonra yağda kavrulup bir kenarda bekletilir. Başka bir tencerede soğanlar sıvı yağda pembeleştirlir, küçük doğranmış biberler ve kuş başı tavuklar eklenir. Tavuk suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirilir, küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve baharatı ayarlanır. Domatesler eriyince ocak kapatılır. Teflon bir tencereye ortası açık kalacak şekilde patlıcanlar dizilir. Tencerenin ortasına tavuk sote yerleştirilir. Pirinç dökülerek, bastırılır. Patlıcanın dışarı sarkan uçları pirincin üzerine kapatılır. Tencerenin kenarında 3 su bardağı sıcak tuzlu su dökülür. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. Demlenince tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
2 adet kemer patlıcan
1 orta boy tavuk göğsü
½ çay bardağı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
Tuz-karabiber
2 su bardağı pirinç
¼ limonun suyu
½ su bardağı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, uzunlamasına dilimlenir. Tuzlu suda 15 dakika bekletilir, acısı çıkartılır. Suları sıkılıp kızartılır, fazla yağı kağıt havlu ile alınır. Pirinç, tuzlu ve limonlu ılık suda bekletilir. Yarım saat sonra yağda kavrulup bir kenarda bekletilir. Başka bir tencerede soğanlar sıvı yağda pembeleştirlir, küçük doğranmış biberler ve kuş başı tavuklar eklenir. Tavuk suyunu bırakıp, çekinceye kadar pişirilir, küp doğranmış domatesler ilave edilir. Tuz ve baharatı ayarlanır. Domatesler eriyince ocak kapatılır. Teflon bir tencereye ortası açık kalacak şekilde patlıcanlar dizilir. Tencerenin ortasına tavuk sote yerleştirilir. Pirinç dökülerek, bastırılır. Patlıcanın dışarı sarkan uçları pirincin üzerine kapatılır. Tencerenin kenarında 3 su bardağı sıcak tuzlu su dökülür. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirilir. Demlenince tabağa ters çevrilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
ellerinize sağlık harika görünüyor..sevgiler
Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben de sitenizi tanıma fırsatı buldum. Sevgiler.
Yorum Gönder