Disable Copy And Past

2 Haziran 2008 Pazartesi

Elmalı Kurabiye







İrem'in en sevdiği kurabiye.
Elmalı Kurabiye

Malzemeler :
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Aldığı kadar un (4,5 su bardağı)

İçine ;
2 elma rendesi
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı :
Elmalar soyulup, rendelenir. Şeker ilave edilip biraz pişirilir. Ocak kapatılınca ceviz ve tarçın eklenip karıştırılır.
Hamur malzemeleri karıştırılıp, yoğrulur. Hamurdan küçük bir beze yapılıp, oklava ile yuvarlak olarak açılır. Açılan hamur dörde bölünerek minik üçgenler elde edilir. Geniş kenarına soğuyan elmalı harç yerleştirilip, yuvarlanır. ( Hamur küçük küçük açılıp, karşılıklı kenarlarına bıçakla çizikler yapılır. İç malzeme yerleştirilip, şeritler karşılıklı olarak kapatılır, örgü şekli verilir. Ya da açılan hamurlar çay bardağıyla kesilir. Elde edilen yuvarlaklar beşli gruplar halinde dizilir. Yuvarlakların yarısı diğerinin üstüne gelecek. Sonra iç malzeme yerleştirilir, grubun başından başlanarak yuvarlanır. Ortasında ikiye kesilir. Gül şekli verilir.)
Hazırlanan kurabiyeler üzerleri fazla kızartılmadan 180 derece fırında pişirilir. Ilınınca pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Hobi Sepeti dedi ki...

Merhaba.Ben elmalı kurabiyeyi hep klasik şekilde yapıyordum,diğer şekillerine de bayıldım.Harika olmuş.elinize sağlık.