4 adet enginar
1 adet havuç
1 adet patates
1 kase bezelye
8-10 adet arpacık soğan ya da 1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 adet limon
2-3 kaşık zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
yeteri kadar su
Yapılışı :
Havuçlar soyulup küp küp doğranır. Bezelye ile beraber 5 dk. kadar haşlanır. Soğanlar yağda biraz çevrilir. Un eklenip, unun rengi dönünceye kadar kavrulur, su ilave edilir. Havuç, bezelye ve küp doğranmış patatesler tencereye alınır. Temizlenip, limonlu suda bekletilen enginarlar tencereye ters kapatılır. Tuz, şeker ve limon suyu eklenip enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca dereotu ile süslenerek servis yapılır.
2 yorum:
merhaba ellerinize sağlık etkinlikde görüp uğradım tariflerin hepsi birbirinde güzel olmuş sevgiler linklerime ekliyorum sizi
Teşekkür ediyorum Rümeysa. Ben de sayfanı beğendim. Sevgiler.
Yorum Gönder