Malzemeler :
3 adet yumurta
125 gr. Tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
5 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Bitter çikolata rendelenir ve buzdolabında bekletilir. Un, kakao, tarçın ve kabartma tozu elenir. Donmuş vişneler çözdürülür ve suyu süzülür. Tereyağı eritilir, soğumaya bırakılır. Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır. Toz şeker eklenip iyice çırpılır. İçine ılınan tereyağı, süt ve yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım da eklenip hafifçe karıştırılır. En son rendelenmiş çikolata eklenir. Hazırlanan hamur kağıt yerleştirilmiş muffin kalıplarına dökülür. Üzerine vişne taneleri yerleştirilir. Hafifçe bastırarak vişneler kekin içine gömülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar (35-40 dk.) pişirilir. Soğuyunca kremşanti ile süslenir, veya pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun.
3 adet yumurta
125 gr. Tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
5 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 su bardağı vişne
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket bitter çikolata
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı :
Bitter çikolata rendelenir ve buzdolabında bekletilir. Un, kakao, tarçın ve kabartma tozu elenir. Donmuş vişneler çözdürülür ve suyu süzülür. Tereyağı eritilir, soğumaya bırakılır. Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki yumurtalar kırılır. Toz şeker eklenip iyice çırpılır. İçine ılınan tereyağı, süt ve yoğurt ilave edilip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım da eklenip hafifçe karıştırılır. En son rendelenmiş çikolata eklenir. Hazırlanan hamur kağıt yerleştirilmiş muffin kalıplarına dökülür. Üzerine vişne taneleri yerleştirilir. Hafifçe bastırarak vişneler kekin içine gömülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar (35-40 dk.) pişirilir. Soğuyunca kremşanti ile süslenir, veya pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Merhabalar,etkinlik davetiyemi birakiyorum,beklerim,sevgiler. Ellerinize saglik hepsi çok lezzetli gorunuyor.
PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 26 http://porselendemlik.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara, Hanımlarla yapılan günlere, Beş çayına gelen misafirlere, Her biri birbirinden lezzetli tarifler,
MERHABA SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
30 Haziran 2008 (pazartesi) 13 Temmuz 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26 Ev Sahibeliğini http://kelebeklisaniyeler.blogspot.com/ Yani ben :) yapacağım.
Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.
Etkinliğimize ve Tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için birbirimizi daha iyi tanımak ve yeni yeni dostlar edinmek için sizleri etkinliğimize bekliyorum arkadaslar. İstediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.
Tariflerinizi hazırladığınızda Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğini 26; Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarak bildirmenizi rica ediyorum.
En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Bugünden itibaren davetiyelerinizi göndermeye başlıyorum elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum atladığım , gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum buradan tekrar söylüyorum herkes davetlidir. Hepinizi etkinliğimize bekliyorum arkadaslar; beni yanlız bırakmayın lutfen.
Not: Tarifleri pazartesi sabahından itibaren yayınlayacağım. Şimdiden herkese teşekkürler...
yenge bunun kek olduğuna emin misin bu bambaşka bişey gibi görünüyor ellerine sağlık:D
Yorum Gönder