Malzemeler :
1/2 kg. taze bamya
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
300 gr. kuşbaşı et
limon
salça
tuz
sıvı yağ
Yapılışı :
Bamyalar külah biçiminde ayıklanıp, tuzlu-sirkeli suda bekletilir. Tencerede yemeklik doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Etler eklenip, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Küp küp doğranmış domatesler ilave edilir. Domatesler eriyince salça ve su eklenip etler pişmeye bırakılır. Etler yumuşayınca yıkanmış bamyalar tencereye alınır, limon suyu ve tuz eklenir. Karıştırmadan bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Not : İsterseniz bamyalarla birlikte haşlanmış nohut da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Oh it looks so good! Yummy.
Thank you for your visiting. Nice day.
Yorum Gönder