Disable Copy And Past

25 Haziran 2008 Çarşamba

Ruloya Niyet, Batona Kısmet Pastası :) (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)

Aslında bu pastanın çilekli rulo olması gerekiyordu, ancak (acelem olduğu için) kek sıcakken rulo yapmaya kalktım ve sonuç paramparça bir kek. Moralim bozuldu ama pes etmedim. Rulo olmasa da, çok lezzetli baton pasta oldu. Siz yine rulo yapmayı deneyin, olmazsa baton :)
Çilekli Rulo
Malzemeler :
1 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı Yağ
Aldığı kadar un

Arasına ;
4 çorba kaşığı çilek marmeladı
1 paket krem şanti
½ su bardağı süt

Üzerine ;
Pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Yoğurt ilave edilip iyice karıştırılır. Sıvı yağ dökülerek, çırpmaya devam edilir. Koyu akıcı bir kıvam elde edene kadar un eklenir. (6-7 kaşık) Alüminyum folyo serilmiş fırın tepsisine dökülür, önceden ısıtılmış170 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Bu arada krem şanti sütle çırpılıp, buzdolabında bekletilir. Sonra bir bıçak yardımıyla soğuyan kekin üzerine yayılır. Üzerine marmelat eklenir. Keki kırmamaya dikkat edilerek rulo halinde sarılır. Üzerine çok az pudra şekeri serpilir. Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: