Disable Copy And Past

24 Haziran 2008 Salı

Mantarlı Börek (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)


Mantarlı Börek

Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr. mantar,
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
tuz, karabiber
1 çorba kaşığı salça
1 adet küçük boy kuru soğan.

Yapılışı :
Mantarlar güzelce temizlenip, limonlu suda 10 dk. bekletilir. Suyu süzülerek dilimlenir. Soğan ufak ufak yemeklik doğranır, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile tavada pembeleştirilir. Üstüne dilimlenmiş olan mantarlar eklenerek, mantarlar sularını bırakıp çekinceye kadar pişirilir. Suyunu çeken mantarın üstüne salça, tuz ve karabiber ilavesi yapılarak tekrar kavrulur, soğumaya bırakılır.
Çukur bir kapta yumurtalar çırpılır, süt ve yağ eklenerek sos oluşturulur.
Yufkalar üst üste konulur ve ortasından yarım daire olacak şekilde kesilir. Her bir yarım daire yufkanın üzerine hazırlanan sostan sürülür. Yufkaların uzun kenarlarına mantarlı içten yayılır ve rulo şeklinde sarılır. Yağlı kağıt serilmiş yuvarlak bir fırın tepsisine ortadan başlayarak ve de kendi etrafında döndürerek, yuvarlak bir biçimde dizilir. Tüm yufkalar da aynı şekilde tepsiye dizildikten sonra börek üçgen üçgen dilimlenir. Artan sos tüm böreğin üstüne eşit olarak dağıtılır. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Kızaran börek fırından çıkartılınca üzerine temiz bir bez örtülerek yarım saat dinlendirilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

HÜLYA dedi ki...

TARİFİN YAYINDA TATLIM ELLERİNE SAĞLIK... ÖPTÜM SENİ