Disable Copy And Past

25 Haziran 2008 Çarşamba

İncirli Cevizli Tartölet (Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 25)




Malzemeler :
1 yumurta sarısı
125 gr. tereyağı
½ su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
İçine ;
8-10 adet kuru incir
½ su bardağı ceviz
6-7 adet kuru kayısı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine;
Pudra şekeri

Yapılışı :
Hamur için gerekli malzemeler karıştırılarak, yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülerek 20 dakika bekletilir. Merdane ile 0,5 cm. açılıp tart kalıplarına yerleştirilir.
Kuru incir ve kayısı güzelce yıkanıp küp küp doğranır, şeker ve biraz su eklenerek bir tencerede 5 dk. kaynatılarak yumuşatılır. Ceviz ve tarçın eklenir. Tart hamurunun üzerine eşit miktarlarda yerleştirilir. Hamurun bir kısmı şerit yapılarak tartların üzerine kafes şeklinde kapatılır. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: