Peynirli Kırmızı Biber Salatası
Malzemeler:
8 adet kırmızıbiber
4-5 dal taze soğan
1,5 su bardağı sert beyaz peynir, rendelenmiş
1 su bardağı ceviz, irice doğranmış
1 çay kaşığı karabiber
yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı :
Biberler diri kalacak şekilde közlenir. Soğan hariç tüm malzemeler karıştırılarak peynirli iç hazırlanır. Biberler biraz soğuduktan sonra kabukları soyulup, çekirdekleri temizlenir. Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alınıp biberlerin geniş kısımlarına yerleştirilir, yaprak sarması gibi sarılır. Soğan dalları kaynar suya atılıp yumuşatılır, ardından soğuk sudan geçirilir. Biberler taze soğanlarla bağlanır. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
SEVGİLİ BİRSELCİM ÖNCELİKLE GÜZEL YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRE GELDİM.
AYRICA BİBER SALATAN DA ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR GEL BENİ YE DİYOR BENİM EŞİMDE ZONGULDAKLI GERCİ ASLEN KASTAMONU AMA ORDA BÜYÜMÜŞ ÜZÜLMEZDE BAYRAMDA KISMET OLURSA GELECEGİM ZONGULDAGA SEN SANIRIM İSTANBULDA OTURUYORSUN DEMİ SİZİN ORALARIN EN MESUR YEMEGİ NEDİR? BİLEYİMDE SÖYLEYEYİM KAYNANAMA GİTTİĞİMDE YAPSIN BANA :=))
Merhaba Sevil'ciğim. Benim bildiğim Zonguldak'ın çok meşhur bir yemeği yok. Büyüklerimizin mısır unundan yaptığı malay (kölemez)var; ben dahil yeni kuşak bu yemeği pek sevmez. Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi "kuzu kestanesi" yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak "tuzlama" yapılır. Kayınvalidenden bunu isteyebilirsin. Böğürtlen ya da kuşburnu marmeladı olabilir. Kayınvaliden Kastamonu'lı olduğu için yaptığı farklı yöresel yemekler olabilir. Sevgiler.
ve yine istanbulda tattığım mükemmel lezzetlerden ellerine sağlık yenge
Yorum Gönder