Malzemeler :
Marul
Maydanoz
Dereotu
Semizotu
Domates
Salatalık
Havuç
Turp
Pancar turşusu
Biber turşusu
Mor lahana (sirke ile bekletilmiş)
Sosu için;
Zeytinyağı, limon suyu, sirke, tuz
Yapılışı :
Sirkede bekletilmiş mor lahana ve küçük doğranmış biber turşuları salata tabağına alınır. Üzerine yıkanıp, kurulanmış ve elle parçalanmış yeşillikler eklenir. Diğer malzemeler ile tabak süslenir. Üzerine salata sosu gezdirilip servis yapılır.
Süslemek için mısır taneleri kullanabilirsiniz.
Not : sosu hazırlarken tuz dışındaki sıvıları aynı miktarlarda bir şişeye alıp, üzerine tuzu ilave ettikten sonra çok iyi çalkalamak gerekiyormuş, hepsi birbirine karıştığını sandığımız tadlar aslında salatayı yerken damağımıza ayrı tadlar olarak geliyormuş..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder