
Bilezik Kebabı
Malzemeler :
4 adet iri patlıcan
500gr. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
1 su bardağı mısır unu
1 silme yemek kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Yeterince kürdan
Kızartmak için; sıvı yağ
Yapılışı :
Patlıcanlar alacalı soyulup, boyuna kesilerek dilimlenir. Geniş bir kapta patlıcanlar üzerine süt dökülerek bekletilir. Tavuklar bir tencereye alınarak sıvı yağda kavrulur. Tuz ve karabiber eklenip, ocaktan alınır. Patlıcan dilimleri sütten çıkarılıp, her dilimine bir kaşık tavuk yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır, kürdanla tutturulur. Önce süte, sonra mısır ununa bulanıp kızgın yağda kızartılır. (Ben kızartırken tuz ekledim.) Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağı alınır. Servis tabağına yerleştirilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder