Şeftali Dolgulu Kurabiye
Malzemeler :
Hamuru için;
1 çay bardağı (50 gr.) eritilmiş margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 adet limon kabuğu rendesi
1/2 adet limon'un suyu
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İç Harcı için;
1 adet şeftali
1 yemek kaşığı fındık, fıstık veya ceviz
Yapılışı :
Un ve kabartma tozu hariç, tüm malzemeler bir kaba alınır ve çırpma teli ile iyice çırpılır. Harcın üzerine, 2 su bardağı un ile kabartma tozu birlikte elenir ve yoğrulur, kalan un azar azar eklenerek, yumuşak bir hamur hazırlanır. (Hamurunuz kurabiye hamuru kıvamında değil, poğaça hamuru kıvamında esnek oluyor.) Hamurun üzeri nemli bir bezle örtülür ve 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır. Şeftalinin kabukları soyulur ve çatalla ezilir, fındık veya fıstık da irice kırılır. (Ben ceviz kullandım.) Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılır ve avuç içinde açılır, ortasına bir tatlı kaşığı kadar şeftali, biraz fındık, ceviz veya fıstık yerleştirilir, yuvarlayarak kapatılır. Hafifçe yağlanan veya yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir, 180 derecede yaklaşık 25-30 dk. üzerleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dk. kadar sonra, hafif ılınınca üzerine pudra şekeri elenir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder