Pancar turşusu
havuç
patates
salatalık
dereotu
yoğurt
mayonez
sarımsak
tuz
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp, çatalla ezilir. Salatalık kabuğuyla beraber rendelenip suyu sıkılarak patateslere eklenir. Dereotu ince kıyılarak salata kasesine alınır. Küçük bir havuç rendenin ince tarafıyla salataya rendelenir. Mayonez, sarımsaklı yoğurt ve tuz eklenerek iyice karıştırılır.
Havuçlar kazınıp, rendelenir. sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar kavrulur. Soğuyunca sarımsaklı yoğurt, mayonez ve tuz eklenerek karıştırılır.
Bir kek kalıbına veya derin bir kaseye strech film serilir. Rendelenmiş pancar turşuları yerleştirlir. Üzerine yoğurtlu havuç salatası alınır. Son olarak yoğurtlu patates salatası eklenerek buzdolabında bir kaç saat bekletilir. Salata tabağına ters çevrilip, süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder