Disable Copy And Past

13 Ağustos 2008 Çarşamba

Mısır Gevrekli Kurabiye

Malzemeler :
225 gr. tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı içine, akı dışına)
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
8 adet kuru kayısı
8 adet kuru incir
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
2,5 su bardağı un
2 su bardağı mısır gevreği

Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve toz şeker mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvı yağ ve yumurta sarısı eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir. Yumuşak bir hamur hazırlanır. İçine minik küpler halinde doğranmış kuru meyveler ve ceviz eklenip, karıştırılır. Kurabiye şekli verilip, önce yumurta akına, sonra robotta çekilmiş mısır gevreğine bulanır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok: