Disable Copy And Past

4 Ağustos 2008 Pazartesi

Tarçınlı Ay

yeşilkivi 'den alıp denediğim güzel tariflerden biri.

Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme tarçın
1 yumurta
1 su bardağı cekilmiş ceviz ya da fındık
2 kahve fincanı sıvıyağ
1′er pkt kabartma tozu ve vanilya
Aldığı kadar un

Yapılışı :
Un hariç tüm malzemeler karıştırma kabına alınır ve güzelce karıştırılır. Azar azar unu eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.Üzeri örtülerek 10-15 dk. dinlendirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parça kopartılarak yuvarlanır ve fitil haline getirilir. Fitilin iki ucu birbirine doğru kıvrılarak ay şekli verilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 dereceli fırında pişirilir ve soğutulur. Üzerine bolca pudra şekeri serpilip servis yapılır..

Hiç yorum yok: