Disable Copy And Past

25 Ağustos 2008 Pazartesi

Kısır

Malzemeler :

1,5 su bardağı köftelik bulgur
3-4 dal yeşil soğan
1 adet salatalık
1 adet domates
5-6 adet kornişon turşu
1/2 demet maydanoz
limon
kıvırcık marul
2 adet sivri biber
salça
zeytinyağı
nar ekşisi
karabiber, tuz, nane, kırmızı pul biber

Yapılışı :
Bulgur bir kaba alınarak üzerine sıcak su dökülür, üzeri kapatılarak 20-30 dakika bekletilip kabarması sağlanır. Soğanlar, ve maydanoz incecik kıyılır; domates, biber, salatalık ve kornişon turşular minik minik doğranır. Bulgur genişçe bir kaba alınıp, karıştırılarak soğutulur. Salça ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Doğranmış salata malzemeleri, nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı eklenip tuzu ayarlanır. İyice harmanlanıp marul yaprakları üzerinde; yanında turşu çeşitleri, salatalık, ve domates dilimleriyle servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: