Disable Copy And Past

12 Ağustos 2008 Salı

Antep Fıstıklı Edirne Kurabiyesi

Bu kurabiyenin orjinali bademli ve ay şeklinde olanı. mutfaktayım (Özlem) Antep fıstığı kullanarak hazırlamış, görüntüsünü beğendim; ben de Antep fıstıklı yaptım. Bademli yaptığımda fotoğrafını çekip tekrar yayınlarım.

Antep Fıstıklı Edirne Kurabiyesi

Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı iri kıyılmış Antep fıstığı
Üzeri için ;
1 su bardağı pudra şekeri ve toz Antep fıstığı

Yapılışı :
2 su bardağı un derin bir kaba alınır. Kalan 1 su bardağı un da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavrulup kaptaki una eklenir. Sırasıyla tereyağı, Antep fıstığı, kabartma tozu ve pudra şekeri de eklenip, güzelce yoğrulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istenilen şekil verilerek yerleştirilir. (Ben su bardağı yardımıyla ay şekli verdim.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri ve toz Antep fıstığı harmanlamış bir tepsinin içine kurabiyeler teker teker alınarak karışıma bulanır. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: