Disable Copy And Past

5 Ağustos 2008 Salı

Hazır Yufka Mantısı

Hazır Yufka Mantısı

Malzemeler:
4 adet yufka
350gr. Kıyma
2 adet soğanın rendesi
tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
1 litre et suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
500gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:
Kıyma, soğan rendesi, tuz ve biber, bir kabın içinde karıştırılır. Yufkaların hepsini üst üste yayılır ve ortadan ikiye kesilir. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstü fırça ile biraz yağlanır, kenarına iç harçtan boydan boya yerleştirilir ve kenardan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarılır. Daha sonra 2 cm. genişliğinde kesilir. Kesilen parçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Yufkalar bitinceye kadar aynı işlem uygulanır. Daha sonra yufkaların üzerine fırça ile yağ sürülür. Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar pişirilir. Sıcak et suyu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirilir. Tepsiyi tekrar fırına konularak demlenmesi için. 10 dakika fırın içinde bekletilir. Yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsak karıştırılarak yoğurtlu sos hazırlanır. Derince bir tavada sıvı yağ, kırmızı biber ve salça ile sos hazırlanır.Tepside sosu çekmiş mantılar tabağa alınıp, sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapılır. Üzerine kuru nane ve sumak ekşisi eklenebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: