Disable Copy And Past

16 Ağustos 2008 Cumartesi

Kabak Graten

Kabak Graten

Malzemeler :
4 adet dolmalık kabak
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
sıvı yağ
karabiber, tuz
salça
kaşar peyniri rendesi

Beşamel sos için :
1 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt

Yapılışı :
Kabaklar yıkanıp kabukları kazınır. Boylamasına ikiye bölünerek tuzlu suda haşlanır. Çekirdekli kısımları boşaltılır. Bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar pembeleştirilir. Kıyma eklenip, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Tuz, karabiber ve salça eklenir. Salçayı eritmek için biraz su eklenir. Suyunu çekince ocak kapatılır. Tepsiye dizilen kabakların içine kıymalı harç doldurulur.
Başka bir tencerede 1 yemek margarin eritilir. 2 kaşık un eklenip, unun rengi dönünceye kadar kavrulur. 2 su bardağı süt eklenip hızlıca karıştırılır. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınıp, kabakların üzerine kıymayı kapatacak şekilde yayılır. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Tepsiye salçalı su dökülerek, kaşar eriyip kızarıncaya kadar 180 derece fırında pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: