Disable Copy And Past

14 Ağustos 2008 Perşembe

Patlıcan Kebabı

Patlıcan Kebabı
Malzemeler :
1 Kg patlıcan
1/2 kg. kuşbaşı dana eti
4 çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıvı yağ
5 adet sivribiber
3 adet domates
2 su bardağı su
tuz, karabiber

Yapılışı :
Patlıcanlar yıkanıp alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde bölünüp, parmak uzunluğunda kesilir. Acısının çıkması için tuzlu suda yarım saat bekletilir.Suyu sıkılıp kağıt havluyla kurulanır. Başka bir tencerede margarin eritilip ince doğranmış soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Et, salça, karabiber ve tuzu ilave edilip karıştırılır. 2 Su bardağı su eklenip orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar sıvı yağda kızartılır. Fazla yağları kağıt havlu ile alınır. Küçük bir tepsiye kızarmış patlıcanlar dizilir. Tepsideki patlıcanların üzerine etli karışım yayılır. Sivribiberler ve dilimlenmiş domatesler patlıcanlı etli karışımın üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: