Disable Copy And Past

27 Ağustos 2008 Çarşamba

Etli Dolma





Malzemeler :
6 adet Girit kabağı
10 tane dolmalık biber
iç malzemesi ;
2 adet domates(küçük doğranmış)
1 baş iri soğan(ince kıyılmış)
200 gr. kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
kıyılmış maydanoz
üzerine;
1 tatlı kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Dolmalık biberler temizlenip, yıkanır. Kabaklar iyice yıkanıp, içi oyulur. İç malzemenin hepsi iyice karıştırılır. Dolmalıkların içine doldurulur. Üzerine küçük birer domates Üzerine küçük birer domates dilimi kapatılıp tencereye dizilir. Bir tavada salça ve zeytinyağı biraz çevrilir. Üzerine su koyup ısıtılır. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine bu salçalı su gezdirilip, 1 çay kaşığı tuz serpilir. Önce orta ateşte, daha sonra ocak kısılarak pişirilir. (yaklaşık 40 dakika)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: