400 gr. mantar
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1-2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Yapılışı :
Mantarlar yıkanıp küp şeklinde doğranır. Tereyağında kavrulur. Doğranmış sarımsaklar ve tuz eklenip biraz daha kavrulur. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, un eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur. Su ve süt eklenip hızlıca karıştırılır. Tuzu ayarlanıp, muhallebi kıvamında pişirilir. Beşamel sosun yarısı güvece dökülür, üzerine kavrulmuş mantar ve sarımsaklar eklenir. Kalan beşamel sos mantarların üzerine yayılır. Üzerine karabiber dökülür. Kaşar peyniri rendesi serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder