Susamlı Kurabiye
Malzemeler :
150 gr. Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
Yapılışı :
Un, nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı ve sıvıyağ eklenip, hamur yoğrulur. Yumurta akı çatalla çırpılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler :
150 gr. Tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
1 çay bardağı susam
Yapılışı :
Un, nişasta, pudra şekeri ve kabartma tozu karıştırılır. Üzerine yumurta sarısı, yoğurt, tereyağı ve sıvıyağ eklenip, hamur yoğrulur. Yumurta akı çatalla çırpılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, yuvarlanır. Önce yumurta akına, sonra susama batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
ellerine sağlık. genelde susamı tuzlularda kullanırım.en kısa zamanda deneyecegim...sevgiler..
yenge pastanedeki kuru pastalar gibi olmuş ellerine sağlık
Yorum Gönder