Bu kurabiyeleri yeşilkivi 'de ilk gördüğümden beri yapmak istiyordum, ancak şimdi kısmet oldu.
Hindistan cevizli tatlardan hoşlanıyorsanız bu kurabiyelere bayılacaksınız. Bu güzel paylaşımı için yeşilkivi 'ye çok teşekkür ediyor ve sevgilerimi gönderiyorum.
Kokostar
Kokostar
Malzemeler :
Hamuru İçin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
250gr. margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Üst Süsleme İçin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)
Yapılışı :
Un dışında tüm hamur malzemeleri karıştırılır. Un azar azar eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır. Ayrı bir kapta yumurta akı bir çimdik tuz eklenerek mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Pudra şekeri ilave edilip çırpmaya devam edilir. Hindistan cevizi de çırpma kabına alınıp iyice karıştırılır. Hamurdan küçük parçalar kopartılarak yuvarlanır ve mümkün olduğunca ince olması sağlanarak içi açılır. İçine Hindistan cevizli malzeme yerleştirilerek kapatılır. Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. (Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler 15 dakika pişirilir.
Üst süsleme malzemeleri karıştırılarak pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuyan kurabiyelerin üzeri soğuyan üst süsleme malzemesi ile süslenir. (Ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
1 yorum:
merhaba, nefis görünüyorlar, elinize sağlık ;)
Yorum Gönder