Disable Copy And Past

10 Ağustos 2008 Pazar

Kayısılı Tart

Kayısılı Tart

Malzemeler :
100 gr. Margarin
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzerine;
500 gr. Taze kayısı
1 çay bardağı toz şeker

Kreması;
2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt

Yapılışı :
Un karıştırma kabına alınıp, ortası havuz gibi açılır. İçine yumuşamış margarin konulup, yumurta kırılır. Unun üzerine pudra şekeri, kabartma tozu serpilir. Önce havuzun içindekiler parmak uçlarıyla karıştırılır, sonra un içe doğru çekilerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Yağlanmış ve unlanmış tart kalıbına hamur dengeli olarak merdane ile açılıp yerleştirilir. Hamura 5 yerinden çatal batırılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
Bir tencereye süt, şeker, un ve vanilya alınır. Çırpma teliyle sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocak kapatılarak soğumaya bırakılır. 1 poşet krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır. Soğuyan kremaya eklenip iyice karıştırılır. Soğuyan tart kalıptan alınarak servis tabağına yerleştirilir. Üzerine hazırlanan krema bir kaşık yardımıyla yayılır.Bir tavaya toz şeker, ikiye kesilmiş kayısılar alınarak, yüksek ateşte 5 dakika yavaş karıştırılarak pişirilir. Pişen kayısıların kesilmiş olan tarafları kremanın üzerine gelecek şekilde yan yana dizilir. Tart ılık hale gelince 3-4 saat buzdolabında soğutulur.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yengecim çok güzel ve renkli görünüyo ellerine ve emeğine sağlık
(merve)