Tarif Saime Nimetoğlu’nun “Urfa Yemekleri” kitabından
Frenk Tavası
Malzemeler :
500 gr. Kıyma
12 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Yapılışı :
Soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyam çukur bir kaba alınıp yağ, soğan, domates salçası, baharat, domates salçası, tuz ve maydanoz eklenip yoğrulur. Domatesler parçalara ayrılmadan bıçakla iki yerinde yarılır. Aralarına hazırlanan kıymalı harç doldurulur. Yan yana teflon tavaya dizilir. Tava bir kapakla kapatılıp su eklemeden çok kısık ateşte domatesin kendi suyuyla 2,5-3 saat pişirilir.
Afiyet olsun.
Frenk Tavası
Malzemeler :
500 gr. Kıyma
12 adet domates
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı yenibahar
Karabiber, tuz
Yapılışı :
Soğan ve maydanoz ince ince doğranır. Kıyam çukur bir kaba alınıp yağ, soğan, domates salçası, baharat, domates salçası, tuz ve maydanoz eklenip yoğrulur. Domatesler parçalara ayrılmadan bıçakla iki yerinde yarılır. Aralarına hazırlanan kıymalı harç doldurulur. Yan yana teflon tavaya dizilir. Tava bir kapakla kapatılıp su eklemeden çok kısık ateşte domatesin kendi suyuyla 2,5-3 saat pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
canımm bu güzel tarifin yayında.çok teşekkürler sevgiler selamlar.hayırlı iftarlar
Yorum Gönder