Disable Copy And Past

1 Eylül 2008 Pazartesi

Düğün Çorbası (Çorbasız İftar Olmaz)

Ailece çok sevdiğimiz bu çorbayı Sevil'in hazırladığı '' İFTAR BEREKETİ ETKİNLİĞİ 2 'ye gönderiyor, kolaylıklar ve bol tarifli, bereketli bir etkinlik olmasını diliyorum.

Düğün Çorbası
Malzemeler :
1/2 kg.kuzu gerdan
1 kuru soğan
2 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
terbiyesi için;
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 limonun suyu

Yapılışı :
Dilimlenmiş olarak hazırlanmış kuzu gerdan yıkanıp süzülür. Tencereye alınıp bir taşım kaynatılır, üzerindeki köpükleri kepçe ile alınır.Tane karabiber, dörde bölünmüş soğan ve tuz eklenerek yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca etler bir kaba alınıp kemiklerinden ayrılıp didiklenir. Suyu bir süzgeçten geçirilir. Etler suya eklenip bir ocakta tekrar kaynatılır. Geniş bir kapta un, yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyu iyice çırpılır. Kaynayan et suyundan bir kepçe alınarak yoğurtlu karışımın ılıklaşması sağlanır. Hazırlanan terbiye sosu yavaşça tencereye dökülerek çorba yeniden kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Un kokusu gidinceye kadar bir iki taşım daha kaynatılır. Servis sırasında kırmızı pul biber tereyağında yakılarak çorbanın üzerine gezdirilir. (Eşim sevdiği için biz ezilmiş sarımsak ve sirke ekliyoruz.)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: