Ramazan ayının 2. günü hazırladığımız iftar sofrası.
Menüdekiler :
Mercimek çorbası
Güveçte tavuklu mantar
Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı yaprak sarma
Barbunya pilaki
Balzamik sirke soslu akdeniz salatası
Havuç ezmeli patates çanakları
Karnıyarık börek
Havuç Ezmeli Patates Çanakları
Malzemeler :
3 adet patates
3-4 dal dereotu
3-4 dal maydanoz
zeytinyağı
tuz, karabiber
limon suyu
Havuç ezme için ;
2-3 adet orta boy havuç
2-3 kaşık sarımsaklı yoğurt
1 kaşık mayonez
sıvı yağ
tuz
Yapılışı :
Patatesler haşlanıp, çatalla ezilir. İnce kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyu eklenip yoğrulur. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak ortası çukurlaştırılır.
Havuçlar yıkanıp, kazınır ve rendelenir. Sıvı yağda diriliği gidinceye kadar pişirilir. Soğutulup, sarımsaklı yoğurt mayonez ve tuz eklenerek karıştırılır. Hazırlanan patates çanaklarına doldurulur, dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder