Disable Copy And Past

2 Eylül 2008 Salı

Havuç Ezmeli Patates Çanakları (İftar Bereketi Etkinliği 2)





Ramazan ayının 2. günü hazırladığımız iftar sofrası.
Menüdekiler :
Mercimek çorbası
Güveçte tavuklu mantar
Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı yaprak sarma
Barbunya pilaki
Balzamik sirke soslu akdeniz salatası
Havuç ezmeli patates çanakları
Karnıyarık börek




Havuç Ezmeli Patates Çanakları


Malzemeler :


3 adet patates


3-4 dal dereotu


3-4 dal maydanoz


zeytinyağı


tuz, karabiber


limon suyu


Havuç ezme için ;


2-3 adet orta boy havuç


2-3 kaşık sarımsaklı yoğurt


1 kaşık mayonez


sıvı yağ


tuz


Yapılışı :


Patatesler haşlanıp, çatalla ezilir. İnce kıyılmış dereotu, maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı, limon suyu eklenip yoğrulur. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılarak ortası çukurlaştırılır.


Havuçlar yıkanıp, kazınır ve rendelenir. Sıvı yağda diriliği gidinceye kadar pişirilir. Soğutulup, sarımsaklı yoğurt mayonez ve tuz eklenerek karıştırılır. Hazırlanan patates çanaklarına doldurulur, dereotu ile süslenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.

Güveçte Tavuklu Mantar tarifi daha önce ana yemekler bölümünde yayınlanmıştı.

Hiç yorum yok: