Malzemeler :
15 adet kuru kayısı
10 adet kuru incir
1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm
1 su bardağı şeker
3-4 adet karanfil
isteğe bağlı tarçın
yaklaşık 10 su bardağı su
Üzerine ;
kabukları soyulmuş badem
Yapılışı :
Kuru meyveler iyice yıkanır. Kayısı ve incirler küp şeklinde doğranır. 2 su bardağı su ile bir tencereye alınıp, bir taşım kaynatılır. Suyu süzülüp tekrar su eklenir. Kaynayınca şeker ilave edilir. Karanfil ve isteğe bağlı tarçın eklenerek kuru meyveler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine soyulmuş badem yerleştirilip, soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Hoşaf bizim evde de sık sık yapılır.
Birselciğim; ilgin için çok teşekkür ederim canım.Ama çok şükür kötü bir durum yok ,iyiyim.Bir bebek bekliyorum o yüzden bloğa zaman ayıramıyordum.
Ellerine sağlık hoşaf olsa da içsem vallahi şimdi.Hayırlı Ramazanlar canım.
Öpüyorum.
Ellerine saglik canim,nedense pek hosaf yapmam,ama yapmam gerektigini gordum,enfes gorunuyor arkadasim ellerine saglik...opuyorum...iyi pazarlar.
Yorum Gönder